fbpx

4 כללים שיעזרו לכם לעבור את החופש הגדול בשלום


הילדים שלנו מחכים בקוצר רוח לחופש הגדול, אבל אנחנו, ההורים, מחכים לכך עם קצת פחות התלהבות.
הילדים שלנו מקסימים, זה ברור, אבל הבילוי הממושך והאינטנסיבי עימם הופך לקרקע פורייה למריבות, מאבקים ומתחים. הילדים מטפסים על הקירות, הם מצפים מכם להפוך לספק הבידור שלהם, אתם עושים את המיטב, אבל הילדים עדיין לא מרוצים, הם מעבירים את רוב היום מול מסך המחשב, לכם זה לא נראה, ואתם עד מהרה כבר מחכים לקיצו של החופש כדי שיהיה לכם קצת שקט. המומחים של מרכז אמירים עם כל הטיפים שיעזרו לכם להימנע מתסריט שכזה, וליהנות מהמתנה שקיבלתם להיות יחד עם הילדים.

bumper-car-2369930 1920

 

שיחת תיאום ציפיות

כדאי לעשות שיחת תיאום ציפיות עם הילדים, עם היציאה לחופשה. המעבר מלהיות תלמיד בבית ספר, על כל המטלות הכרוכות בכך, לילד "חופשי" בבית, ללא מסגרת, הוא אינו פשוט.
כדי שהם לא יילכו לאיבוד בתוך החופש הזה שפתאום יש להם, לעשות מה שבא להם מתי שבא להם, חשוב שהם יידעו מראש מה מצופה מהם. בין אם אתם רוצים שהם יעזרו בתחזוקת הבית, שהם יתגייסו למסע הקניות בסופר או ישתתפו בהכנת ארוחת הערב ובין אם אתם לא מעוניינים שהם יצברו שעות מסך רבות מידי- שיחת תיאום ציפיות היא דרך מצויינת להציג לילדים את העקרונות שלכם לחופש הגדול, ולשמוע מהם קצת על הציפיות שלהם.

לתת לילדים לריב מבלי להתערב
החופש הגדול הוא תקופה שבה גם האחים מבלים יותר יחד, ומאחר שמריבות הן חלק בלתי נפרד מתקשורת בין בני אדם בכלל, בפרט בין אחים, מפלס המאבקים בין הילדים בבית אמור להעלות משמעותית. אם לא תגיבו למריבות הללו כראוי, הן יהפכו למתחים וייצרו אווירה עוינת, שלא תעשה טוב לאף אחד מבני הבית. איך מגיבים כראוי למריבות בין אחים? פשוט מאוד.
לא מגיבים. רצוי להתערב כמה שפחות ולתת לילדים לנהל את העניינים שלהם בעצמם. מהניסיון שלנו, ככל שההורים נוטים פחות להתערב, כך המריבות מסתיימות מהר יותר, ועם פחות תסכול בקרב הילדים, משום שההורה "לוקח צד". כשהילדים ילמדו שאינכם מתערבים באופן אוטומטי בעניינים שביניהם, הם גם יפסיקו לקרוא לכם כשהם רבים, ואתם תזכו ליהנות מהתגמול המיידי- שקט נפשי ופחות אנרגיה שלילית של כעס ועצבים.


להניח לילדים להעסיק את עצמם
בשום פנים ואופן, אל תקחו על עצמכם את תפקיד המשעשע של הילדים. ילדים צריכים ללמוד להעסיק את עצמם ולמלא את הזמן הפנוי שלהם בתוכן, ונטילת האחריות מהם הזו היא מתכון בטוח לצרות. בנקודה הזו, חשוב להזכיר, שהיכולת של ילד להעסיק את עצמו חשובה מאוד להתפתחות האישית שלו. אם אתם תתחילו לתפקד על תקן צוות ההווי של הילד, הוא יפתח תלות בגירויים שאתם מספקים לו, ויהיה לו קשה לשחרר אתכם, שלא לדבר על הדימיון והיצירתיות שלו, שלא יבואו לידי ביטוי, כי בכל שנייה שמשעמם לו הצרכים שלו מייד באים על סיפוקם על-ידכם. זה נחמד אם פעם או פעמיים בשבוע תבלו עם הילדים מחוץ לבית, תקחו אותם לסרט, לחוף הים או לבילוי בפארק הלאומי, אבל בכל יתר הזמן, יהיה עליהם למצוא תעסוקה בדיוק כפי שאנחנו נהגנו לעשות כשהיינו ילדים.

 

לרתום את הילדים לתחזוקת הבית
אחד מהטריגרים המרכזיים שיוצרים מריבות בין הורים וילדים כדרך שבשגרה, אך בימי החופש הגדול במיוחד, הוא כשהילדים משחקים ולא מסדרים אחריהם. הסלון נהיה כסדום ועמורה דקה אחרי שהשקעתם בסידורו, וכאשר התסריט הזה חוזר על עצמו מידי יום ביומו, לעיתים כמה פעמים ביום, הדרך לתסכול ולחוסר אונים קצרה ביותר. החופש הגדול הוא זמן מצויין להתחיל להרגיל את הילדים לסדר אחריהם, ואם כבר, אז גם לרתום אותם לטובת תחזוקת הבית וניקיונו. אם עד היום הילדים הורגלו שיש מי שמסדר ומנקה אחריהם, יהיה לכם אומנם קשה יותר להנחיל סדרים חדשים, אך גם הרגלים שליליים אפשר לשנות ויפה שעה אחת קודם.
איך מרגילים את הילדים לסדר אחריהם ולתרום קצת יותר בבית? פשוט דברו איתם בכנות ובגובה העיניים, והתייחסו אליהם כמו ילדים גדולים שמבינים עניין. כשתסבירו לילדים, שאתם עייפים לנקות ולסדר אחריהם, ושהם כבר מספיק גדולים כדי לעשות זאת בעצמם, וכשתשדרו להם שאתם סומכים עליהם, בוטחים בהם ומאמינים ביכולת שלהם לתרום למראה הבית- הם מהר מאוד ירצו לשתף פעולה, כי הם ירגישו שהם פרטנרים אמיתיים שלכם וירצו לגרום לכם להתגאות בהם.

 

חופשה נעימה ומהנה!